Shiatsu

Shiatsu is een Japanse manuele therapie. ShiatsuPlus-Iokai-shiatsu-hoofdmassageVanuit de traditionele Oosterse geneeskunde kent shiatsu een totaal-benadering. Dat betekent dat een klacht niet op zichzelf staat, maar wordt benaderd en behandeld in de context van de mens en zijn omgeving. (body en mind)

De behandeling richt zich primair op en beïnvloedt het energetisch systeem. Dit systeem benadert de verschillende niveaus in iemands wezen tegelijkertijd; fysiek-, mentaal-, emotioneel-, fysiologisch- en onbewust niveau. De behandeling is zowel gericht op het herstellen van het natuurlijk evenwicht als op het versterken van het aanpassingsvermogen.

Een belangrijke visie binnen de shiatsu is samenwerking. De behandelaar verkrijgt, door vragen te stellen, te luisteren, te observeren en te voelen, samen met de cliënt inzicht in het ontstaan en de manifestatie van de klacht(en) en adviseert hoe en/of het leef- en voedingspatroon in de toekomst kan worden aangepast om klachten te verminderen, te verhelpen en om herhaling te voorkomen.

 

Iokai Shiatsu therapie Rotterdam