Over mij

Mijn naam is Celia Verschoor, acupuncturist en shiatsu therapeut in Praktijk ShiatsuPlus te Rotterdam. Meer dan 10 jaar behandel ik mensen met hardnekkige (pijn)klachten. In mijn behandelingen gebruik ik shiatsu technieken, acupunctuur technieken of maak ik een combinatie van beiden. Acupunctuur en shiatsu vullen elkaar aan en versterken elkaar. MijnĀ patientengroep is zeer gevarieerd, echter de mensen die mijn praktijk bezoeken hebben Ć©Ć©n ding gemeen: Het zijn stuk voor stuk mensen die actief willen bijdragen aan hun eigen herstel. Ik ben ervan overtuigd dat dit gegeven voor een groot deel het succes van mijn behandelingen verklaart. Naast behandelen is bewustwording van eigen lichaam en geest een belangrijk onderdeel van mijn aanpak. Het is fantastisch en inspirerend om iedere dag te mogen werken met gemotiveerde mensen en samen te streven naar het hoogst haalbare resultaat.

In november 2021 heb ik Studio Oost West geopend.Ā Bij Studio Oost West werken Oosters en Westers opgeleide therapeuten samen vanuit de diepe overtuiging dat de samenwerking tussen beide disciplines meer is dan de som der delen. We kunnen zoveel meer kunnen betekenen voor onze patiĆ«nten wanneer we kennis en expertise delen en bundelen. In hartje Rotterdam is Studio Oost West een plek waar inmiddels 12 professionals gepassioneerd samenwerken, waar hoofd en hart elkaar kunnen ontmoeten, waar we mensen behandelen ipv klachten en waar jij de beste versie van jezelf leert zijn.

12 jaar geleden is ShiatsuPlus opgericht in Rotterdam-Kralingen. ShiatsuPlus is een Rotterdamse praktijk voor acupunctuur en shiatsutherapie. Mijn grote drijfveer en passie is het begeleiden en stimuleren van mensen in hun eigen unieke ontwikkelingsproces. Het geven van shiatsutherapie en acupunctuur in combinatie met mijn ervaring in het bedrijfsleven, maakt dat ik cliƫnten diverse tools kan meegeven. Mijn doel is om zowel fysiek als mentaal gewenste veranderingen in gang te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een klacht en/of pijn verhelpen of verminderen maar ook aan het versterken van emotionele stabiliteit, verhogen van vitaliteit en welzijn, aanpassen voedingspatroon en gezond bewegen.

In 2003 maakte ik kennis met shiatsu. De kwaliteit en het effect van de aanraking tijdens de behandeling raakten me direct. In shiatsu ontdekte ik een behandelvorm die naadloos aansluit bij mijn visie op gezondheid en ziekte: De klacht en/of ziekte staat niet op zichzelf, maar wordt gezien in de context van de mens, zijn leven en zijn omgeving. Zowel shiatsu als acupunctuur zijn doeltreffende en prettige behandelvormen om klachten te verhelpen en dragen bij aan het begrijpen van de samenhang tussen body en mind. Hierdoor ervaren mensen dat ze veel meer invloed hebben op hun eigen fysieke en geestelijke gezondheid dan ze aanvankelijk dachten.

De opleiding tot Shiatsu registertherapeut volgde ik aan de Amsterdamse school voor Iokai shiatsu therapie. Daarnaast volgde ik de SHO Registeropleiding Westers Medische Basiskennis en verschillende trainingen over voeding en het effect daarvan op gezondheid. Ā Regelmatig volg ik nascholing en intervisie. In 2020 studeerde ik af als acupuncturist aan de Traditional Chinese Medicine Academy in Amsterdam.

Het mooiste resultaat voor mij is als iemand pijnvrij/klachtenvrij is, meer fysieke en/of geestelijke gezondheid ervaart en bewuster is geworden van zijn eigen lichaam en welzijn. Een zuiver en gezond bewustzijn leidt tot het maken van gezonde keuzes, meer levensvreugde, vitaliteit en aan het voorkomen van klachten in de toekomst.

Als kwaliteitsbewuste professional streef ik steeds naar de balans tussen:
Deskundigheid – Samenwerking – Maatwerk – Resultaat

Graag ontmoet ik u in mijn praktijk.

Celia Verschoor

ShiatsuPlus
Acupunctuur Rotterdam
Iokai Shiatsu therapie Rotterdam
Rotterdamse Praktijk voor Acupunctuur en Shiatsutherapie