Acupunctuur en Shiatsu Behandeling Rotterdam

ShiatsuPlus-Iokai-shiatsu-rugmassageMeer dan 10 jaar behandel ik mensen met hardnekkige (pijn)klachten. In mijn behandelingen gebruik ik shiatsu technieken, acupunctuur technieken of combineer ik beide. Acupunctuur en shiatsu therapie vullen elkaar aan en versterken elkaar.

Het lichaam is in hoge mate in staat zichzelf te genezen. Een klacht, welke ook, is meestal een teken dat je lichaam niet in staat is de klacht te genezen. De behandeling is gericht op het herstellen van balans in het systeem, het versterken van het zelfhelende vermogen en het vergroten van het aanpassingsvermogen.

De behandeling is gericht op de klacht/pijn en op het opsporen van de onderliggende oorzaak. In de behandeling vraag ik je bewust stil te staan bij wat er in je lichaam gebeurt. Zo gaan we samen op zoek naar een manier om jouw systeem zo goed mogelijk te versterken zodat alle lichaamsfuncties weer optimaal kunnen functioneren. Als je leert voelen wat er in je lijf gebeurt weet je vaak ook wat goed voor je is.

De behandeling richt zich op het opsporen van de disbalans in het lichaam; verkrampingen, zwakte,¬† koude, hitte, spierstijfheid, tekorten of een teveel aan energie. In de behandeling combineer ik acupunctuur- en shiatsu technieken. Door middel van het gebruik van naaldjes en/of door middel van passende druk met de vingers, handen, ellebogen, knie√ęn en door middel van¬† strekkingen en gewrichtsmobilisaties wordt het lichaam naar een natuurlijk evenwicht gebracht.

De duur van het behandeltraject  is afhankelijk van meerdere aspecten, o.a. de aard van de klacht, de duur van de klacht  en wat je zelf actief kunt bijdragen aan het herstel; aanpassing leefstijl, gezond bewegen, ontspanningsoefeningen, aanpassing voedingspatroon, verminderen van emotionele stress etc.

Voorafgaand aan de eerste behandeling vindt een uitgebreide intake plaats om een beeld te kunnen vormen hoe de klachten zijn ontstaan en zich manifesteren. Als na de intake blijkt dat je meer gebaat bent bij een andere behandelvorm en/of zorgverlener zal ik dit bespreken.

Praktische informatie

  • De eerste behandeling duurt 1,5 uur
  • Draag tijdens de behandeling makkelijke loszittende kleding; shirt met lange¬†mouwen,
    joggingbroek (omkleed mogelijkheden in praktijk aanwezig)
  • Gebruik voor en na de behandeling geen alcohol en niet teveel koffie
  • Drink na de behandeling kruidenthee of water (dit om te helpen bij het afvoeren¬†van afvalstoffen
  • ¬†U betaalt per pin of contant en ontvangt een factuur die u ter declaratie¬†kunt indienen bij uw zorgverzekeraar.

 

 

 

 

ShiatsuPlus
Acupunctuur Rotterdam
Iokai Shiatsu therapie Rotterdam
Rotterdamse Praktijk voor Acupunctuur en Shiatsutherapie