Shiatsu behandeling

ShiatsuPlus-Iokai-shiatsu-rugmassageVoorafgaand aan de eerste behandeling vindt een uitgebreide intake plaats om een beeld te kunnen vormen hoe uw klachten zijn ontstaan en zich manifesteren. Als na de intake blijkt dat u meer gebaat bent bij een andere therapie of eerst een huisarts of specialist moet raadplegen, wordt dit met u bespreken.

De behandeling richt zich op het opsporen van de disbalans in uw lichaam; verkrampingen, zwakte,  koude, hitte, spierstijfheid, tekorten of een teveel aan energie. Door passende druk met de vingers,handen, ellebogen, knieën en door middel van  strekkingen en gewrichtsmobilisaties wordt uw lichaam naar een natuurlijk evenwicht gebracht waardoor uw zelfgenezend vermogen wordt versterkt en klachten afnemen of verdwijnen.

Na de behandeling volgt een korte evaluatie. De duur van het behandeltraject  is afhankelijk van veel aspecten, o.a. de aard van uw klacht, de duur van uw klacht  en wat u zelf actief kunt bijdragen aan uw herstel; aanpassing leefstijl, gezond bewegen, ontspanningsoefeningen, aanpassing voedingspatroon, verminderen van emotionele stress etc.

Praktische informatie

  • Shiatsu is ondersteunend of complementair aan reguliere behandelwijzen.
  • Neem bij uw eerste afspraak uw verzekeringspasje mee
  • Draag tijdens de behandeling makkelijke loszittende kleding; shirt met lange mouwen,
    joggingbroek (omkleed mogelijkheden in praktijk aanwezig)
  • Gebruik voor en na de behandeling geen alcohol en niet teveel koffie
  • Drink na de behandeling kruidenthee of water (dit om te helpen bij het afvoeren van afvalstoffen)
  • Schrijf op welke medicatie u gebruikt
  • U betaalt per pin of contant en ontvangt een factuur die u ter declaratie kunt indienen bij uw zorgverzekeraar.

Iokai Shiatsu therapie Rotterdam