Celia Verschoor

Acupuncturist en shiatsu therapeut

Mijn naam is Celia Verschoor, acupuncturist en shiatsu therapeut in Praktijk ShiatsuPlus te Rotterdam. Meer dan 12 jaar behandel ik mensen met hardnekkige (pijn)klachten. In mijn behandelingen gebruik ik shiatsu technieken, acupunctuur technieken of maak ik een combinatie van beiden. Acupunctuur en shiatsu vullen elkaar aan en versterken elkaar. Mijn patientengroep is zeer gevarieerd, echter de mensen die mijn praktijk bezoeken hebben één ding gemeen: Het zijn stuk voor stuk mensen die actief willen bijdragen aan hun eigen herstel. Ik ben ervan overtuigd dat dit gegeven voor een groot deel het succes van mijn behandelingen verklaart.

Naast behandelen is bewustwording van eigen lichaam en geest een belangrijk onderdeel van mijn aanpak. Het is fantastisch en inspirerend om iedere dag te mogen werken met gemotiveerde mensen en samen te streven naar het hoogst haalbare resultaat

Het mooiste resultaat voor mij is als iemand pijnvrij/klachtenvrij is, meer fysieke en/of geestelijke gezondheid ervaart en bewuster is geworden van zijn eigen lichaam en welzijn. Een zuiver en gezond bewustzijn leidt tot het maken van gezonde keuzes, meer levensvreugde, vitaliteit en aan het voorkomen van klachten in de toekomst.

Als kwaliteitsbewuste professional streef ik steeds naar de balans tussen:

Deskundigheid – Samenwerking – Maatwerk – Resultaat

 

Studio Oost West

November 2021

Met trots vertel ik over het ontstaan van Studio Oost west. Het was al ruim 10 jaar mijn grote wens om een plek te creëren waar oosters en westers opgeleide professionals samenwerken, vanuit de diepe overtuiging dat de samenwerking tussen beide disciplines meer is dan de som der delen en we zoveel meer kunnen betekenen voor onze patiënten wanneer we kennis en expertise delen en bundelen.

Sinds 1 November 2021 is Studio Oost West in bedrijf in hartje Rotterdam. Inmiddels werken we er samen met 40 gepassioneerde professionals. Studio Oost West is een plek waar hoofd en hart elkaar kunnen ontmoeten, waar we mensen behandelen ipv klachten en waar jij de beste versie van jezelf leert zijn.

Voor meer informatie over onze studio kun je een kijkje nemen op www.studiooostwest.nl.

 

Opleiding

In 2003 maakte ik kennis met shiatsu. De kwaliteit en het effect van de aanraking tijdens de behandeling raakten me direct. In shiatsu ontdekte ik een behandelvorm die naadloos aansluit bij mijn visie op gezondheid en ziekte: De klacht en/of ziekte staat niet op zichzelf, maar wordt gezien in de context van de mens, zijn leven en zijn omgeving. Zowel shiatsu als acupunctuur zijn doeltreffende en prettige behandelvormen om klachten te verhelpen en dragen bij aan het begrijpen van de samenhang tussen body en mind. Hierdoor ervaren mensen dat ze veel meer invloed hebben op hun eigen fysieke en geestelijke gezondheid dan ze aanvankelijk dachten.

De opleiding tot Shiatsu registertherapeut volgde ik aan de Amsterdamse school voor Iokai shiatsu therapie. Daarnaast volgde ik de SHO Registeropleiding Westers Medische Basiskennis en verschillende trainingen over voeding en het effect daarvan op gezondheid. Regelmatig volg ik nascholing en intervisie. In 2020 studeerde ik af als acupuncturist aan de Traditional Chinese Medicine Academy in Amsterdam.

Contact Info